ENG
ESP
中文
Children's Room
El Sol

Dallas House

Dallas, Texas

FR-EE was asked to design a residence for avid art collectors in Dallas, Texas, upon deciding to transform their original Richard Meier house into a permanent museum. While the Meier house can be understood as a mediation of the surrounding landscape, FR-EE’s proposal embeds the house into the landscape, using organic forms and massing as a way to soften the boundaries between architecture and landscape on the site. The concept of this house was inspired by some of the most important pieces in their collection, such as the “cut paintings” of Lucio Fontana. Organized as three “cuts” in the landscape, each cut produces a new façade in the surface and receives its own appropriate program, which are then enclosed by a smooth sheet of glass.
Year
2008
Scale
557 m2 /
5,995 ft2
Status
Proposal
360°
Client
Rachofsky family
Team and Collaborations
Fernando Romero, Ana Medina, Max Kuo, Tina Gasparian, Juan Pedro López

Subscribe to Newsletter